Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 03 / 2007

Idrætten skal i førertrøjen

Konsekvenserne af kommunesammenlægningerne er en mere aktiv rolle i idrætspolitikken. Idrætten skal formaliseres og tænkes tværfagligt med andre områder som forebyggelse, integration og sundhed

Idræt er mere end bare fodbold, fans og fadøl. Forebyggelse, fælles identitetsskabelse og en øget professionalisering af den kommunale idrætspolitik er den vej, som idrætten bevæger sig i kommunerne. Samtidig er det en opgave, som har en stigende interesse i det politiske landskab. I nogle byråd har man endda lavet særskilte idræts- og fritidsudvalg for at sikre, at området vil få en ordentlig politisk bevågenhed.

Formanden for KL’s skole- og kulturudvalg Henrik Larsen (R) er en af de politikere, som skal bestride posten som formand for det nye udvalg i sin hjemkommune Kolding, og han ser med stor forhåbning på de muligheder et særskilt idræts- og fritidsudvalg giver kommunalpolitikere for at bringe området mere på banen.

 – Baseret på min egen erfaring fra Kolding Kommune, så vil idrætspolitikken helt klart få mere fokus efter kommunalreformen. Idrætten har simpelthen fået flere tangenter at spille på. Den skal være kulturbærende for de nye kommuner, have del i forebyggelsesarbejdet, og så vil der også være en brandingværdi, som både kan virke internt og eksternt, siger han.

Skriv hvad du søger