Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2007

Første dag i reformens virkelige liv

Borgere og medarbejdere blev budt velkommen til Rudersdal Kommune med en påmindelse om, at der forestår et stort arbejde med at forme den nye kommunes identitet

– Symbolerne og organisationen er på plads, nu skal vi have borgerne på plads. Sådan lød Rudersdal-borgmester Erik Fabrins (V) nytårshilsen til Rudersdalborgerne, da han den 2. januar afslørede kommunens nye byvåben ved et velkomstarrangement foran det gamle Søllerød Rådhus, som nu er hjemsted for Rudersdal Kommune.

Et par hundrede borgere havde trodset den bidende januarblæst og taget imod den åbne invitation til at være med til at skyde den nye kommune i gang. Egentlig holdt kommunen lukket denne dag, men enkelte medarbejdere havde en lidt kortere juleferie. Den nye kommunes teknikog miljøafdeling havde som sin første opgave tidligere på dagen udskiftet de gamle kommuneskilte med 14 nye og ophængt 150 plakater med det nye byvåben og et ”velkommen til Rudersdal”, og på pladsen foran rådhuset kæmpede to medarbejdere med gasbrændere for at holde liv i de mange bloklys, der skulle give lidt feststemning i kulden.

På slaget 17.00 kravlede borgmesteren op på ladet af en lille kommunal lastbil. – I dag er den første dag i reformens virkelige liv, og det er bestemt ikke en hverdagsbegivenhed, vi er i gang med, sagde Erik Fabrin til de fremmødte og sammenlignede dagens betydning med grundlovsvedtagelsen i 1849.

Skriv hvad du søger